saga ibiza > de full story
SAGA IBIZA  saga ibiza > de full story
SAGA IBIZA - De Full Story

“SÁGA”, werd geboren in Finland en volgens de
Noordse mythologie heeft de naam verschillende betekenissen:
1. Dochter van God
2. Godin van het Orakel
3. Godin van de Historie

De eerste eigenaar van het schip, Tori Aleska Pokjolasˇi, werkte 5 lange jaren om naar eer en geweten een kiel van Scandinavisch dennehout te construeren, die eeuwig zou meegaan.
Tussen 1940 en 1945 werd de romp van SAGA onder zand verborgen om te voorkomen dat de Russische bezetters haar vonden, en er hun voordeel mee deden.

 
In 1946 werd de romp verkocht aan de gebroeders Erikson, die de bouw afmaakten en het schip tot 1963 gebruikten voor het vervoeren van zware vrachten, zoals zand en hout, tussen Finland en Zweden. Tegen het eind van de jaren zeventig was de zware arbeid voor haar gedaan en werd de schoener gerestyled door nieuwe Deense eigenaren.

In haar nieuwe leven werd ze gebruikt voor educatieve boottochten, voordat ze meer dan 10 jaar de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee bevoer.

Totdat ze in 1991, door een ander Deense koppel werd gekocht dat haar terug zeilde naar Denemarken, waar SAGA, meer dan 15 jaar, werd gebruikt in dagelijkse bootexcursies en als dag charter voor familie boottochten en educatieve uitstapjes in samenwerking met scholen die onderwijzen over het zeeleven.
Uitstekend onderhouden in al die jaren, en met haar kiel nog in opperbeste conditie, was de schoener in perfecte originele staat, toen zij zeer recent werd aangekocht door haar trotse nieuwe, dit keer Spaanse eigenaren, Marcelino en Simón.

Tijdens de koude noordelijke wintermaanden zeilden zij SAGA meer dan 2500 zeemijl van Denemarken naar Ibiza, waarbij zij de Noordzee, het Engels Kanaal, de Golf van Biskaje, "Costa da Morte" Galicië, en de Straat van Gibraltar overstaken tot aan de oostkust van Spanje, waar SAGA werd gedokt om te worden geschilderd, opgetuigd en om haar nieuwe Spaanse vlag te krijgen.

- Zeiltocht met SAGA van Finland to Ibiza -

 
Ibiza 4 all, SAGA IBIZA - Boot Excursies, Zeil Charters & Speciale Boot Events Ibiza & Formentera.
 

© 2006 - 2018 ibiza4all.org